• Körkort Intensivutbildning

Vägen till B-körkort


Planera din utbildning med oss

Vi hjälper dig med planering och upplägg av körkortsutbildningen efter dina önskemål & när du planerar att ha ditt B-körkort i handen. Är du inte riktigt säker på hur du ska gå tillväga, fråga oss gärna – vi har flera olika fungerande alternativ!

Följ stegen nedan för att skapa dig en överblick över utbildningens olika delar.

 • Förberedelser

  Körkortstillstånd & legitimation

  För att kunna påbörja din utbildning behöver du ansöka om ett körkortstillstånd hos Transportstyrelsen. Du behöver också ordnar med en giltig legitimation.

 • Privat handledare?

  Övningsköra privat

  Ska du övningsköra med en handledare privat krävs att ni genomför en introduktionsutbildning och din handledare behöver också ansöka om ett tillstånd hos Transportstyrelsen.

 • Steg 1

  Börja plugga

  Det är viktigt att du redan från början förstår att teori och körning går hand i hand – teorin ska du lära dig för körningens skull.

  Hos oss finns teoriforum – 3 st kvällar där vi diskuterar kring 3 st ”huvudämnen”. Du som elev laddar med frågor och funderingar, läraren styr kvällen dit ni elever vill och behöver. Ingen kväll är den andra lik – då kvällen anpassas efter elevernas önskemål.

 • Steg 2

  Riskettan

  Riskettan är en obligatorisk teoretisk kurs om riskerna med bilkörning. Alkohol, droger, trötthet och andra riskfyllda beteenden för dig och dina medtrafikanter. Denna kurs kan du med fördel göra i början på din utbildning. Vi håller till i vår teorisal på trafikskolan.

 • Steg 3

  Körlektioner

  Automat eller manuell? Du väljer, vi utbildar för båda. Vi erbjuder även körlektioner på engelska, meddela oss detta vid bokning. Hos oss finns nu två olika utbildningstyper. En mix av dessa tror vi är vägen till den effektivaste och bästa utbildningen.

  PT-lektion – en lärare & en elev. Här övar du själv tillsammans med din lärare på de moment du ligger på.

  Grupplektion – en lärare & upp till tre elever. Din lärare agerar både lärare till den som kör och aktiverar samtidigt övriga passagerare. Mindre kostnad gentemot traditionell utbildning där man har lektion själv tillsammans med sin lärare.

 • Steg 4

  Risktvåan

  Risktvåan (halkbanan) är en obligatorisk praktisk kurs om riskerna med bilkörning i praktiken. Kursen pågår en halv dag och ställer krav på dig som förare att du kan hantera bilen. Risktvåan gör man i slutet av utbildningen men före proven. Denna startar och avslutas på trafikskolan, själva kursen genomförs i Härnösand.

 • Info

  Provbokning

  Vill du boka in teori och körprov med oss på trafikskolan ställer vi krav på dig som elev.

  För att få boka in teoriprov via trafikskolan krävs att teorifrågorna är godkända på Elevcentralen till minst 50 %. Minst 2 helgfria vardagar innan du ska genomföra provet ska resterande del vara godkänd samt minst 10 godkända sluttester.

  För att boka och genomföra körprov via trafikskolan krävs att du som elev är färdigutbildad enligt kursplanen. Tillsammans med din lärare gör ni en planering för att detta ska kunna uppnås. Är ej detta godkänt enligt ovan förbehåller vi oss rätten att avboka dina prov, då du ej uppfyller kraven.

 • Steg 5

  Teoriprov

  De två riskutbildningarna måste vara godkända innan du kan skriva ditt teoriprov. Teoriprovet gör man på Trafikverket. Det innehåller 70 frågor, för att bli godkänd krävs 52 rätt. Tänk på att komma väl förberedd. Teoriprovet samt tillverkning av körkort kostar 685 kr, detta är en avgift Trafikverket fakturerar direkt till dig.


 • Steg 6

  Körprov

  Körprovet gör man på Trafikverket. Utbildar du dig hos oss bokar vi in detta till dig i vår bil. För att få göra körprovet krävs ett godkänt teoriprov. Kostnaden för körprovet till Trafikverket är 800kr (i detta ingå ej bil).

 • Frihet

  Körkort

  Grattis! Blir du godkänd på både teori- & körprovet kan du nu köra! Kom bara ihåg att ta med dig giltig legitimation under din körning tills att du hämtat ut ditt körkort.

prislista körkort
Intensivutbildning

Vi klimatkompenserar via

1 körkort 1 träd

Högsta medlemsnivån i vår bransch

Riksförbund körkort