Intensivkurs


Självklart har vi intensivkurs för bilkörkort

Intensivkurs har funnits länge och är en väl beprövad utbildningsform. Den är speciellt bra för dig som har ont om tid och behöver körkortet snabbt. Själva utbildningen pågår vanligtvis i två till tre veckor. Om du vill köra i Sundsvall eller Timrå är ditt val. Du kan också kombinera din körning mellan de olika orterna.

Intensivkursen är uppbyggt så att du ska engagera dig i enbart din körkortsutbildning och genomföra alla delar du måste ha för att klara av att ta ditt körkort. Lyckas man hela vägen är körkortet ditt i slutet av kursen!

Krav för intensivkurs

  • Godkänt körkortstillstånd
  • Läst körkortsboken (digital eller i bokform)
  • Träna på vägmärken
  • Minst 80 % på teoritesterna godkända på vår digitala portal, Teoricentralen. Inloggning till detta får man från trafikskolan vid köp.

Upplägget av kursen

  • Utefter vilka förkunskaper du har med bilkörning bokar vi in x-antal 80 min körlektioner, vanligtvis före och efter lunch. Men har du önskemål om andra tider meddela detta då du bokar! Du får själv också göra valet om du vill utgår från Sundsvall eller Timrå.
  • Halkbana i mitten av din andra vecka.
  • Riskettan lägger vi vanligtvis under din första vecka hos oss.
  • Och sist men inte minst, teoriprov & körprov på Trafikverket.

Prisinformation

Det är svårt att säga en exakt summa innan vi vet dina förkunskaper, samt om du kommer kunna ha möjlighet att träna privat under din intensivkurs eller inte. Mer information om detta kan ges vid bokning då vi vet mer om dig och just dina förkunskaper!

Kursstarter hos oss

2024 har kursstarter kontinuerligt under månaderna jan-midsommar och sen från sep-dec . Tänk på att boka din utbildning i god tid.

Vi hjälper dig på din väg mot körkortet efter dina förkunskaper och ditt mål när du vill ha ditt körkort klart. Hos oss får alla en kvalitativ trafikutbildning som inte bara ger dig ett körkort utan livsviktiga kunskaper för resten av ditt liv. Du blir en trafiksäker förare som känner sig trygg och bekväm bakom ratten.

Vi finns i moderna och fräscha lokaler i centrala Sundsvall, i stenstan, och utanför på vår egna parkering finns alla våra övningsfordon. Sundsvall är en perfekt stad att lära sig köra bil i, trafikmiljön är lagom lugn men erbjuder ändå tillräckligt med utmaningar för att du ska kunna känna dig helt trygg med alla tänkbara trafiksituationer när du väl är klar med din utbildning och fått ditt körkort.

Plugga

Att komma förberedd inför sin intensivutbildning är viktigt! Desto mer du kan teoretiskt desto mer tid kan vi lägga på praktiska momenten.

Körlektioner

Under dina körlektioner kommer fokus vara på manövrering och hantering av bilen och du ska givetvis också få lära dig anpassa din körning efter skyltar, regler samt öva på samspelet med andra trafikanter.

Riskettan

En obligatorisk teoretisk kurs som belyser risker i trafiken. Här jobbar vi aktivt mot nollvisionen och dess mål.

Halkbana

En obligatorisk praktisk utbildning, vanligtvis gör du den i slutet av din utbildning. Här får du testa på hur halt väglag upplevs!

Teoriprov

Teoriprovet skriver du på Trafikverket. Minst 52 rätt av 70 frågor krävs för godkänt.

Uppkörning

Som sista del i din utbildning är det dags att visa prov på dina praktiska kunskaper. Ditt prov inleds med en säkerhetskontroll och sedan körning i trafik.

Körkort

Är du godkänd vid både teori och körprovet är nu körkortet ditt. Nu börjar din tid för att öva själv. Bra jobbat!

Vi klimatkompenserar via

1 körkort 1 träd