Vägen till B-körkort


Planera din utbildning tillsammans med oss i Sundsvall & Timrå

Vi hjälper dig med planering och upplägg av körkortsutbildningen efter dina önskemål och när du planerar att ha ditt B-körkort klart. Om du vill köra i Sundsvall eller Timrå är ditt val. Du kan också kombinera din körning mellan de olika orterna. Är du inte riktigt säker på hur du ska gå tillväga, fråga oss gärna – vi har flera olika fungerande alternativ!

Följ stegen nedan för att skapa dig en överblick över utbildningens olika delar.

 • Förberedelser

  Körkortstillstånd & legitimation

  Du behöver ansöka om ett körkortstillstånd hos Transportstyrelsen. En giltig legitimation är bra att ordna direkt innan start.

 • Privat handledare?

  Övningsköra privat

  Ska du övningsköra med en handledare privat krävs att ni genomför en introduktionsutbildning samt ansöka om handledartillstånd hos Transportstyrelsen.

 • Steg 1

  Börja plugga

  Det är viktigt att du redan från början förstår att teori och körning går hand i hand – teorin ska du lära dig för körningens skull.

  Hos oss finns både teori och fordonslektioner. Allt för att ge dig så så goda förutsättningar vi bara kan.

 • Steg 2

  Riskettan

  Riskettan är en obligatorisk teoretisk kurs om riskerna med bilkörning. Denna kurs kan du med fördel göra i början på din utbildning.

 • Steg 3

  Körlektioner

  Automat eller manuell? Du väljer, vi utbildar för båda. Vi erbjuder även körlektioner på engelska. Hos oss finns nu två olika utbildningstyper. En mix av dessa tror vi är vägen till den effektivaste och bästa utbildningen.

  PT-lektion – en lärare & en elev. Här övar du själv tillsammans med din lärare på de moment du ligger på.

  Grupplektion – en lärare & upp till två elever. Din lärare agerar både lärare till den som kör och aktiverar samtidigt övriga passagerare. Mindre kostnad gentemot traditionell utbildning där man har lektion själv tillsammans med sin lärare.

 • Steg 4

  Risktvåan

  Risktvåan (halkbanan) är en obligatorisk praktisk kurs om riskerna med bilkörning i praktiken. Risktvåan gör man i slutet av utbildningen men före proven.

 • Steg 5

  Teoriprov

  De två riskutbildningarna måste vara godkända innan du kan skriva ditt teoriprov. Teoriprovet gör man på Trafikverket. Det innehåller 70 frågor, för att bli godkänd krävs 52 rätt. Tänk på att komma väl förberedd.


 • Steg 6

  Körprov

  Körprovet gör man på Trafikverket. Utbildar du dig hos oss bokar vi in detta till dig i vår bil. För att få göra körprovet krävs ett godkänt teoriprov.

 • Frihet

  Körkort

  Hurra! Blir du godkänd på både teori- & körprovet kan du nu köra!

Vi klimatkompenserar via

1 körkort 1 träd